13 Kasım 2011 Pazar

Siz Adaleti Ne Sanmıştınız?

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



Siz Adaleti Ne Sanmıştınız?
Tutturdum, “ben masumum” inatçılığında sağlıklı poğaça yapacağım diye.Sanki öyle yersem ölmeyecekmişim gibi.Doğrusu  biraz daha sağlıklı yaşardım ve bu hiçte fena bir sonuç değildi.Sonrasında sıra herkes gibi bana da gelecekti.Demem o ki, sağlıklı poğaça yesekte yemesekte “tam vaktinde” gideceğiz rahat olun.
Bugünlerde gri bir renkle astar boya çekmişler ki gündem üzerine sormayın gitsin.Her ne ararsanız var.Gidenler, kalanlar, hesap soranlar, bela okuyanlar, rest çekenler, gemi kaçıranlar, keçileri kaçıranlar, bıkanlar, inatla ve sabırla başkalarını değiştirmek için beyhude çabalayanlar, neyseki umudunu hiç kaybetmeyenler ve tabiki bir de tüm bunlara başka bir planetten yaşıyormuşçasına bakanlar.
Bense tutturmuş sağlıklı yiyelim, efendim zeytinyağı şöyle iyidir, yumurta yiyeceksen tavuk doğal beslensin filan!Zaten herkesinde kapısının önünde kümes vardı! Bu arada baştan söyleyeyim bakmayın yine benim böyle coştuğuma yarın kışın ortasında domates yiyen var mı?Margarin kullanan kaldı mı ki? diye çemkirebilirim de! Hiç garantim yok benim, hiçkimsenin hiçbirşeyde garantisi olmadığı gibi.Yine de sen ister köy yumurtası yersin, istersen hormonlu dört sarılı yumurta.Nasıl istiyorsan öyle yaşarsın.Ben eğer biliyorsam karenin bir köşesini gösterebilirim sana, diğer üçünü bulmak senin işin.Yine de söylüyorum benim bildiğim şeyin de garantisi yok.Ayrıca köy yumurtası bulamıyorsan da yumurta yeme efendim çok mu önemli?
İste tastamam böyle bir dünyada yaşıyoruz.Biraz sonra zeytinyağı en kötü yağmış aslında diye bir haber çıksa hiç şaşırmayacağım (yalan! şaşırırım tabi) o dereceye gelmişsiz artık tam kıvamdayız yani.Kim ne söylerse inanma seviyesinden bir çizgi aşağıdayız.Bazı insanların kendi doğrusunu araştırmaya ne mecali ne isteği kalmamış gibi.Tamam ıspanakta demir var biliyorsun da ülserin taşın varsa yemeyeceksin onu da bil en azından.
Bu yemek dünyası uçsuz bucaksız denizler gibi vesselam.Yüzmeye başladığınız zaman duramazsınız derseniz mutlaka bir yerde boğulacaksınız demektir bu.Türkçesi:Bazen durun ve dinlenin.Geriye bir bakın bakalım gittiğiniz yol arpa boyu kadar olmuş mu?
İşin aslına bakarsanız bu konudaki tavrım tam olarak şudur: Bedeni emanet olarak görüyorsanız, o zaman elinizden gelenin en iyisini vererek onu memnun etmelisiniz. Herşeye rağmen, bütün yaptıklarınız boşa çıkar ve hastalanırsanız da ağlanıp sızlanmanın hiçbir manası yok galiba.
Siz adaleti ne sanmıştınız bilmiyorum ama sağlıklı beslenerek elde edeceğinizi düşünmezseniz iyi edersiniz.İnancınızı da sorgulamak istemem lakin bu böyle işte, bazen adaleti başka bir “yerde” aramamız gerekebilir belki de!

Sağlıkla kalın efendim Sevgiyle…
 
Funda Yüce Gomez Solis

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder