11 Temmuz 2011 Pazartesi

Fırında Etli Patlıcan



Fırında Etli Patlıcan
4 Kişilik

Malzemeler :

4 adet ince ve uzun patlıcan
3 dana bonfile (ince dilimlenmiş)
1 adet büyük kuru soğan (ince ve küp küp doğranmış)
4 adet yeşil biber (ince doğranmış)
3 adet domates (küp küp doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak (ince doğranmış)
Karabiber, kekik tuz

Marine etmek için :

3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı :

Dana bonfileleri yıkayıp süzün.
Marine için bütün malzemeleri karıştırın.Dana bonfileleri bu sosla birlikte harmanlayarak buzdolabında 1 gün yada en az 3-4 saat bekletin.

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.(bilmeyenler için hatırlatma: alacalı soymak demek patlıcanların yada benzer bir sebzenin kabuklarını aralıklı olarak uzunlamasına soymak demektir) Patlıcanları uzunlamasına 2´ye kesin ve içlerini çok derin olmayacak şekilde kayık şeklinde oyun.
Patlıcanların içindeki acıyı çıkarmak için, 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuz koyun ve karıştırıp patlıcanları bu suda yarım saat bekletin.Yarım saat sonunda bu suyu döküp patlıcanları yıkayın ve kurulayın.


Bütün patlıcanları cam fırın kabına alıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince doğranmış 3 diş sarımsak ve tuzla  birlikte harmanlayın. 200 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 25-30 dakika patlıcanları kontrol ederek pişirin.
Diğer yandan marine ettiğiniz etler için, genişçe bir tavayı ısıtın.Dana bonfileleri, marine ettiğiniz sosla birlikte tavada 5 dakika arkalı önlü kızartın.Cam bir fırın kabına alın ve tuz serpin.

Aynı tavada soğan ve biberleri sadece 1-2 dakika soteleyin ve domatesleri ekleyip 1 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın. Pişen patlıcanların iç kısımlarıyla, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun.Dana bonfileleri ince dilimleyip patlıcanların üzerine yerleştirin.

Patlıcanları ısıya dayanıklı cam fırın kabına dizin.190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pirinç pilavı yada bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder