7 Mart 2011 Pazartesi

Fırında Rigatoni Makarna


Fırında Rigatoni Makarna         
Bugün çok kolay ve lezzetli bir fırında makarna tarifim var.Makarnanın pişme süresine ve domates sosunuzun (yada diğer soslarınızın) kıvamına dikkat ettiğiniz taktirde çoz lezzetli bir fırında makarna yapabilirsiniz.Fırında makarna yapmak için büyük ve kalın tipteki makarnaları tercih edebilirsiniz.Rigatoni tipindeki makarnaları ayrıca dilediğiniz dolgu malzemeleriyle doldurarakta fırında pişirebilirsiniz.

Fırında Rigatoni Makarna
4 kişilik 
Malzemeler :                   
500 gr Rigatoni makarna

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yada eriyebilen başka bir peynir

2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
3 yemek kaşığı domates salçası  (yaz mevsimi için 3 adet rendelenmiş domates  öneriyorum)
3 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 çay bardağı  süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber kekik
 Hazırlanışı :
Seçtiğiniz rigatoni makarnayı, paket üzerindeki pişirme süresinden 5 dakika azaltarak, 1 tatlı kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda haşlıyoruz ve süzüyoruz.Genellikle fotoğraftaki gibi büyük ve kalın rigatoniler için 15 dakika diri olarak pişirme süresidir.Eğer seçtiğiniz rigatoni bu büyüklükteyse fırındaki pişme süresinide hesaplayarak 10 dakika haşlamak yeterlidir.Ancak siz daha küçük bir rigatoni seçmişseniz yada makarnanız farklıysa paket üzerindeki pişirme süresini makarnalar tam pişmeyecek şekilde ayarlamalısınız.
Süzdüğümüz makarnaları cam fırın kabına alıyoruz. 1 çay bardağı  süt gezdiriyoruz.
Domates sosu için, tavayı kısık ateşte ısıtıp zeytinyağımızı ekliyoruz.Doğranmış soğanlarımızı zeytinyağında 10 dakika çevirerek kavuruyoruz. Soğan iyice kavrulduktan sonra, sarımsaklarımızı ekleyerek, onlarında iyice kavrulmalarını sağlıyoruz.1 çay bardağı  sıcak su ile incelttiğimiz salçamızı ilave edip hepsini birlikte 5 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz.

Hazırladığımız sosu makarnaların üzerine döküyoruz.Kaşar peyniri rendesiyle üzerini kaplıyoruz.
200 derecede önceden ısıttığımız fırında  20-30 dakika kontrol ederek ve peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.
Kekik serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder