18 Şubat 2011 Cuma

Bitter Çikolatalı Tiramisu


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabim.com


Tiramisu

Tiramisu, orijini kuzeydoğu İtalya olan, Venedik´te doğmuş ve sanılanın aksine geleneksel değil modern bir tatlıdır. Aslına bakarsanız Tiramisu hakkında araştırma yaparken çok farklı bilgilerle karşılaştım.Tiramisuyu sahiplenmeye çalışan şefler ve şehirler arasında gidip gelirken, bunun bence çokta önemli olmadığını hatırlayıp araştırmayı bırakarak yazmaya başladım.
Kesinlikle yüzlerce çeşidi ve sunumu yapılabilen tiramisunun, diğer birçok tatlıya göre zararsız ve bir o kadar da lezzetli olduğunu söyleyebiliriz.Kimilerinin yumurtayı pişirmeden yaptığı, kimilerinin beyaz çikolata kullandığı hatta rulo pasta şeklinde sunanlarında olduğu bu inanılmaz hafif tatlı için bir orijinal tarif çıkarmak bence neredeyse imkansız.Ana malzemelerinin  bile neredeyse tamamı değiştirilebilen tiramisuda sanırım tek sabit kalabilen süt ve şeker. Şeker ve sütün de (light, soyalı yada kahverengi şeker vb) çeşitleri olduğunu düşünürsek zorlamanın çokta manası yok sanırım J İtalya´dan gelen güzel bir lezzet diyelim ve bugün sizin için yaptığım favori tiramisu tariflerimden birine geçelim. Zamanla diğer tiramisu tariflerinide paylaşacağım.
Bitter Çikolatalı Tiramisu :
4 Kişilik
Malzemeler :
28 adet Saviordi (Kedidili) bisküvi
250 gr Mascarpone peyniri
2 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı granül kahve (istediğiniz bir aroma seçebilirsiniz)
100 gr bitter çikolata
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :
Bir kasade, yarım bardak ılık süt, 1 çorba kaşığı şeker ve kahveyi eritin.Bisküvilerin yarısını bu süte batırıp ıslatarak cam bir kaba ya da kelepçeli kek kalıbına dizin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Geniş cam bir kasede yumurta sarılarını, şekeri, un ve pirinç ununu kalan 2,5 bardak sütle iyice çırpın.5 dk orta ateşte sonra ateşi kısarak koyulaşana kadar pişirin. 

Koyulaşma yani kaynama başlayınca ateşi kapatın ve vanilya ekleyerek sıcaklığı geçene kadar arada karıştırın.
Tam soğumadan yani hafif ılıkken peyniri ekleyerek 5 dakika daha çırpın.

Çırpma işlemini blender kullanmadan tel çırpıcıyla yapabilirsiniz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırladığınız kremanın yarısını cam kaba dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün. Çikolatanın yarısını rendeleyin. Kakaonun da yarısını süzgeçle serpin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kalan bisküvileri de aynı şekilde sütle ıslatıp 2. sırayı dizin ve kalan kremayı dökün.En üste yine çikolata rendeleyip kakao serpin.
Dilerseniz extra kahve kullanarak ara kata ve en üstede kahve serpebilirsiniz.Tarçını da isteğe bağlı olarak en üste serpebilirsiniz.
Tiramisunuzu hazırladıktan sonra  buzdolabında en az 4 saat ama bana kalırsa kesinlikle 1 gün  beklettikten sonra servis etmelisiniz.Kreması akışkan olduğu için, 1 gün sonra kesebileceğiniz kıvama gelecektir.Daha önce servis ettiğinizde dağılır ancak tadından birşey kaybetmeyecektir.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Ayrıca özel bir gün için hazırlayacaksanız,  kağıt üzerine kalpler ya da farklı şekiller çizerek onları kesebilir sonra bu kağıdı tiramisunun üzerine koyarak beyaz çikolata rendeleyip şekiller oluşturabilirsiniz.

Tiramisunuzu pasta şeklinde servis etmek için kelepçeli kek kalıbında hazırlayıp çikolatadan kalpler ve kedili bisküvilerle ya da dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.



© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun


Funda Yüce Gomez Solis

© 2011-2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder