25 Ağustos 2011 Perşembe

Fırın Poşetinde Sebzeli Kolay Tavuk

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.






Fırın Poşetinde Sebzeli Kolay Tavuk     
4 kişilik :
Malzemeler :
4 adet tavuk budu (baget) (tavuk göğsü ya da kanatta  kullanabilirsiniz)
4 adet domates (8´e ayrılmış)
3 adet patates (8´e ayrılmış)
8-10 adet arpacık soğanı (yoksa 1 soğan 8´e ayrılmış)
2 adet havuç (büyük parçalar halinde doğranmış)
4 adet yeşil biber
3 diş sarımsak (4´e ayrılmış)
Yarım limonun suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
1 çorba kaşığı un
1 fırın poşeti
Hazırlanışı :
Öncelikle yemeğinizde ne tür bir tavuk kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Bu yemek tarifi için en uygun tavuk eti but´tur. Ancak tavuk göğsü, kanat hatta bir bütün tavukta kullanabilirsiniz. Kullanacağınız tavuk büyüklüğüne göre pişme süresini de ayarlamalısınız.
Fırın poşetinize 1 kaşık un koyun ve poşetin heryerine dağıtın.
Tavuk butlarını kemiklerinden ayırın ve yıkayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, limon suyu ve sarımsağı iyice karıştırın butları bu sosta yarım saat beklettikten sonra sosla birlikte poşete yerleştirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Kullanacağınız sebzeleri büyük parçalar halinde doğrayıp poşete koyun ve ağzını kapatın.Tarifte belirtilen sebzeler dışında brokoli, brüksel lahanası, bezelye, mantar yada mevsimine göre sevdiğiniz diğer sebzeleride kullanabilirsiniz.
Poşete bunların dışında yağ, tuz yada su eklemeyin.Fırın poşetini bütün malzemeleri karıştırmak için 1-2 kere sallayın ve 5-6 yerinden iğne yada bıçak ucuyla delerek fırın tepsisine yerleştirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

180 derecede, önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika kadar pişirin.(pişirme süresi kullanacağınız tavuk miktarına ve fırınınızın kapasitesine göre değişebilir.Bütün tavuk kullanacaksanız 1 saat sonra pişip pişmediğini kontrol edin)
Nar gibi kızarmış tavuklar için, yemeğiniz piştikten sonra poşetten çıkarıp fırın kabına alın.Fırının üst kısmını yakarak 5 dakika daha fırında bekletin.
Pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ile birlikte servis yapabilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.


Not : Bilmeyenler için uyarı: Piyasada satılan, özel olarak ısıya dayanıklı üretilmiş fırın poşetleri dışında herhangi bir poşet kullanmayın. Fırın poşetleri 200 dereceye kadar ısıya dayanıklı olarak üretilmişlersede, pratiklik ve temizlik açısından zaman tasarrufu zorunluluğunuz olmadığı sürece cam fırın kabı kullanmanızı öneriyorum.

Afiyet Olsun
Funda Yüce Gomez Solis
 
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder