1 Mayıs 2011 Pazar

Bugün Yemekte Ne Var?



Bugün yemekte ne var? Bu soruyu her duyduğun da korku filmi seyrediyormuşçasına gözlerini açan insanlar tanıdım :) 
Soran tarafın sorusunda ki gereksizlik ise tek başına bir yazı konusu olabilir.
Korkmayın bu hafta öyle sayfalarca anlatmayacağım sizi size.Çünkü ne yemeğin korkuyla ne de sizin aslında benimle çok işiniz yok yemek yaparken.Tarifler mi ?Aman canım siz de, eline kepçeyi klavyeyi alan aşçı öğrenemediniz mi daha :)
Bu soruyu kendine dert edinmişlerdenseniz ve durmadan soruyorsanız kötü bir haberim var size.Yemek için yaşıyorsunuz sanırım.Çok fena birşeydir "yemek için yaşamak" Bu böyle olmalı çünkü yemek başka türlü dert olmaz insana.Törene hatta olaya çevirmenin manası yoktur çok fazla yemek masasını.Yersiniz biter.
Mesele, neler kullandığınızdan çok nasıl yaptığınızla ilgilidir aslında.(yine de sağlıksız malzemeler hariç deme kontenjanımı da kullanmak isterim) Tabi ya herkesin bir ekolojik pazarı ve ordan alışveriş yapacak bütçesi olmayabilir ama emin olun ki herkesin kalbinde yemeği sevgiyle yapacak bir hesabı mutlaka vardır.
Aman canım bende ne diyorum.Nanemi bu katalım yemeğe sevgimizi? Şunu söylemek isterim ki nane cacıkla birlikte seni biraz serinletir ama sevgisiz yapacağın her yemek uzunca bir süre acıtma potansiyeline sahiptir.Farkında olsan da olmasan da.Nasıl mı?Bunu tam olarak anlatabilmem için sadece biraz beklemem gerekecek çünkü henüz açık bir yolunu bulamadım sevgisiz, kötü enerjiyle yapılan yemeklerin zararlarını anlatabilmenin.Belki teknik olarak da profesörün biri açıklarsa o zaman tekrar denerim. Zaten birçok insan hazır formüller bekliyor her zaman ve ikna olmayan her -mutsuz- insan, soğan doğrarken söylenmeye devam ediyor, mutsuzluğunu da yemeğe katarak.
Sevmeyince kulp bulmak kadar kolayı yok değil mi? :) Gelin sizinle bir anlaşma yapalım.Yemek yapmayı sevmiyor olabilirsiniz(işin aslı başka ya çook uzun) Ama lütfen yaparken söylenmeyin yada yemek yaparken güzel şeyler düşünün.Neden mi? kim yemeğini yaparken içinden saydıran birinin sofrasına oturmak ister ki?
Yemek yemek yada yapmak sandığınız kadar da korkutan birşey değildir aslında.Yapmayı sevmiyor olabilirsiniz ama yaparken nefret edemezsiniz, o zaman bir desteğe ihtiyacınız var demektir! yada istemeden yapıyor ve yiyorsanız o zamanda çok sağlıklı bir bedene sahip olmadığınıza garanti verebilirim. Daha da acısı siz başkaları için de yemek yapıyor olabilirsiniz, aşçı olabilirsiniz, anne baba olabilirsiniz...
Yemek, ancak sevgi ile yaptığınız, yediğiniz ve paylaştığınız da fayda beklemeniz gereken bir ihtiyaçtan öte değildir.Masanızı şenlendiren sadece sofra başındaki sohbetler değildir, yaparken hissettikleriniz de sizinledir. Eğer görebilirseniz, masanızı ayakta tutanın sadece masanızın ayakları olmadığını, o zaman anlaşmaya baslayacağız sizinle.
Bugün yemekte ne var? Bu böreğin nesi var kuzum? Oysa ki farklı birşey katmamıştınız? Eminmisiniz?
Sakın alkışlayan kadar yapanın elinde de birşey olmasın? Yoksa siz peynir ekmekle de doyardınız :)
Sevgiyle efendim sevgiyle :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder