6 Şubat 2011 Pazar

Pudingler Karışırsa Ne Olur?


Pudingler Karışırsa Ne Olur?  
Tabi ya kimsenin onları düşündüğü yok J Üniversite öğrencisi bir arkadaşım çilekli ve kakaolu pudingi karıştırıp tatlı yapma girişiminde bulunana kadar itiraf edeyim benimde aklımda değildi.(En azından öğrenci yemeği tarifi J öyle birşeymi var demeyin neden olmasın? J
Öyle ya nereden bilsin öğrenci arkadaşım, %80  kakao oranlı bitter çikolatayla hazırlanmış browniyi portakal sosuyla servis etmeyi?!!!

Vizelerden finallerden bunalmış kafa ancak iki pudingi karıştırabiliyor,(yapamamak gayet normal olmakla birlikte ben bunu yapamayan ev hanımları da tanıdım ) haklılar da.
Bazı yemek yazarları bazen daha da bencil olabiliyor diye düşünüyorum.
Tarifler, varsa yoksa kendimiz için. Biz yiyebiliyor muyuz sorun yok.
İnsanların şekerimi varmış, tansiyonumu çıkmış, vejeteryanmıymış öğrenci de kimmiş bizene .Bu gerçeği, iki pudingi karıştırdık sence sonuç ne olur diye masumca sorarak  bana hatırlatan sevgili öğrenci kardeşime teşekkür etmek isterim.
Onlar bir grup öğrenciler ve aynı evi paylaşıyorlar. Canları tatlı istemiş ve kakaolu pudingle çilekli pudingi karıştırıp pişirdiklerine göre belli ki aralarında bu işten anlayan yok.Yok mu? E pudingi kaşıklarken yüzlerindeki o ifadeyi neyle açıklayacaksın çok bilmiş yazarım (kendime diyorum J)
Demem o ki, kimse ama hiç kimse, ben bu işten anlıyorum, vay efendim kütüphanem var duvarında da diplomam demesin.Ben bilmiyorum arkadaş, her gün öğreniyorum o bir şey biliyorum demeyen öğrenci arkadaşımdan da öğrendiğim gibi.Sonunda o puding güzel olmuş afiyetle de yemişler.
Konuyu toparlarsak, blogları altın tozuyla yıkamanıza gerek yok, yani öyle altın varaklı yemek takımlarıyla çekilmiş fotoğraflarla kimsenin ilgilendiği de yok.(ya da ilgilenmesine gerek yok diyeyim)

Bakınız yukarıdaki fotoğrafta, her biri ayrı desen ve modeldeki tabaklara paylaştırılmış karışık pudinglerini afiyetle yiyen insanlarda var. Her öğünü saray sofrası gibi süsleyip fotoğraf çekenleri hadi bu bünye çözümledi anladı da açık konuşayım kuru fasülyeyi gümüş tabakta fotoğraflayanı anlamak için yardıma ihtiyacım olabilir J 
Önce bu konuyu halledersek belki o zaman etrafta bizden farklı insanlarında yaşadığının farkına varabileceğiz ve o zaman onlar içinde yazmaya başlayacağız. 
Ölçüleri illa ki gramla vermeyeceğiz, kaliteli malzeme kullanın derken, aynı seviyede olmayanları da unutmayacağız! 
Bir yandan sağlıktan atıp tutarken, sayfa sayfa börek çörek yazmayacağız.
Blog benim, istediğimi yazarım isteyen okusun dersen onuda anlarım.Ancak yazmak bazen tehlikeli olabiliyor.Düşünsenize yazdığınız her şeyin doğru, gösterdiğiniz her şeyin uygulanabilir olduğuna inanan yüzlerce bazen binlerce insanı…ya da yazdığınızın hepsini doğru kabul eden sadece bir insan olduğunu…(fark var mı?)
Pudingler karışınca birşey olmuyorda, insanlığı başka birşeyle karıştırırsak zehirleyebiliyor onu biliyorum.
Geçen hafta bana iyi ki doğdunuz demiştiniz teşekkür ediyorum. Bende iyi ki burdayım diyorum J
Sevgiyle                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder