15 Ocak 2013 Salı

2013 Ne Getirsin? Yeni Yıl Sana Nasıl Yetsin?

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabim.com




 Yılın ilk ayının yarısı geride kaldı.Eminim yılın başında dilediklerinizde öyle.Çünkü sadece “istemeyi” öğrendiniz .”Yapmak” zor geldi.
Niye mi eminim? Her yıl hemen hemen aynı şeyleri bekliyor  ve istiyor insanlar.Sizce de bunda bir gariplik yok mu? Yeni gelecek olan yıldan diliyorlar birde.Üstelik istekler ve dilekler azalacağına artıyor ve hep bir ağızdan papağan gibi tekrarlanıyor.En çokta bunu anlamaya çalışıyordum ve anlamaya çalışmaktan vazgeçtim.
Mutfağa girip pasta yapmaya başlamazsan hiçbirzaman öğrenemeyeceksin.O çok sevdiğin gitarı çalmak istiyorsan eline almalısın.Sağlıklı yaşamak istiyorsan, hamburgere biraz ara vermelisin (sigaradan bahsetmedim bile ama sen mesajı aldın) Arabamı istiyorum dedin?Gerçekten istiyorsan alırsın ama sen aldığın maaşın yetmediğinden başlarsan gam vurmaya üzgünüm o maaş hiçbirzaman yetmeyecek sana ve alamayacaksın.Daha da kötüsü her yıl bunu dileyeceksin.
Aşk dedi birisi.Ondan haber ver.Aşkın peşinden koşmayacaksın. Onun seni bulacağı varsa bulur.Kasmayacaksın.
Aslında bu yazdıklarımdan sonra  -kalkta birşeyler yap- ya da -yeni yıldan ne bekliyorsun kuzum? azmin ne güne duruyor.? gibi birşeyler yazmam beklenebilir.Fakat  ben herzamanki gibi başka bir pencere açacağım size.
İnsan ister ve isterken de sınır koymaz kendine. Bunu yapmak  zor gelir çünkü.Her defasında da artarak devam eder istekler.Ev almışsa en iyi mobilyaları ister, dişini yaptırmışsa en iyisi olsun ister, telefonunu değiştirecekse (bu niye gerekliyse!) en son modellere bakar.Hatta kendini aşar çocuklarına sarar bazen.Komşunun çocuğunda var bizimkinin neyi eksik? olur.O çocuk bunu öğrendikten sonra okuldaki arkadaşlarından örnekler getirecektir.
Bu birbiri içine geçmiş kördüğüm gibi görünen “şeyler” için durmadan ugraşıyoruz.Belkide sorular yoktu ancak biz ısrarla olmayan sorulara cevaplar yazdık. Belkide “filmin” son sahnesini beklememiz gerekecek .Benim ki beyhude bir çırpınış sadece biliyorum.Fakat yine de görmelisin.Bilmelisin ki, dünyaya ait istekler edinip mutluluk dileyemezsin.
Çocuklar ve bebekler genellikle mutludurlar.Dünyaya ait istekleri “henüz” sınırlıdır çünkü.(Üzerlerinde itinayla çalışarak kendi “yalan dünya”nıza adapte etmemişseniz eğer)Böyle bir çocuk ya da bebek bulursanız biraz seyredin. Ögrenebilirsiniz.Ben erdiğim için bunları yazmıyorum bende öğreniyorum ve fakat peynir-ekmek varken de havyar dilemiyorum. Daha da ileri giderek  “dilememeyi “öğreniyorum.
Bu yazıdan ne anladın bilmiyorum.Durmadan isteyen,satın alan, böylece mutlu olacağını sanan ve sorgulamayan biriysen yani uyuyorsan muhtemelen “hiçbirsey”.
Mutluluk dağıtmak için burda olmadığımı söylemiştim. Yine de “oyuncaklarınla” (tv.pc.tlf.vb.) oynamayı biraz bırakıp “nefes” almaya başlarsan iyi edersin.
Sevgiyle.
 Funda Yüce Gomez Solis



© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder